ŞANLIURFA / BİRECİK - Ali Rıza Karaata Anadolu Lisesi

Mrt

Okulumuz öğretmenleri, veli-öğretmen-öğrenci bütünlüğünü sağlayabilmek adına farklı günlerde farklı öğrencilerimizin evlerine ziyaretlerde bulundular. Ziyaretler süresinde öğrencilerimizin daha verimli ders çalışabilmeleri adına velilerle görüşler paylaşıldı. Ortak zeminlerde buluşan veli, öğretmen ve öğrenciler eğitime ve sadece eğitime odaklandılar.

Mrt

Okulumuzda BİGEP kapsamında Şanlıurfa Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteği ile TYT denemesi yapılmıştır.

Ock

Okulumuz öğrencileri katıldıkları Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında  gerçekleştirilen Mehmet Akif İnan biyografisi bilgi yarışmasında ikinci olmuşlardır. Emeği geçen öğrencilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür eder ileriki yarışmalarda başarılarının devamını dileriz.

Ara

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin oluşturduğu komisyonca yürütülen Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Ara

Bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü okul öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan program ile ilçemizde coşkuyla kutlandı. Başta Ulu Önder Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününün coşkuyla kutlanmasının yanı sıra 06 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden meslektaşlarımız saygıyla anılmasını da içeren program izleyiciler tarafından her dakikasında mutlak bir dikkat ile takip edildi ve alkış sesleri her gösterinin ardından Enver Nebihe Karaata Kültür Merkezi salonunda yankılandı.

Ekm

13/10/2022 tarihinde Okul Müdürü Aydın AYDIN ve Pansiyon Sorumlu Müdür Yardımcısı Mustafa KARACAN yardımlarıyla pansiyon öğrencilerimiz araştırmacı yazar Abdullah YILDIZ'ın "Önder ve Örnek İnsan" adlı söyleyişine konuk oldular.

Şbt

12 Mart İstiklâl Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Etkinlikleri Kapsamında Öğrencilerimize Kitap Dağıttık

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz öncülüğünde  Sayın Sevda KIDEYŞ 'in "Mısır Apartmanı" adlı kitabı hediye edildi.

Kas

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası pano çalışmasında emeği geçen kimya öğretmenimiz Ayşe Balıkçı'ya, DKAB öğretmenimiz Mevlüt Sami Ertem'e ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Birecik İlçe Sağlık Müdürlüğü, Dünya'yı etkisi altına alan Covid hastalığı ve aşıların önemi hakkında öğrencilerimize sunum yaptılar.

Bu sunumla birlikte isteyen öğrencilerimizin velilerin onayıyla birlikte hastaneye ya da sağlık ocağına gitmeden okulda aşı uygulaması yapılabileceğinin müjdesini de verdiler.